Monta tapaa tehdä hyvää


Lions Club Haapajärvi on hyväntekeväisyysjärjestö ja osa kansainvälistä Lions Club Internationalia. Autamme paikkakuntaa tekemällä sen, mikä on tarpeen ja mihin apua ei muutoin olisi ehkä saatavilla. Missä tarve, siellä LION!

 
Lions Club International missio:
Mahdollistaa vapaaehtoisten palvelutyö paikkakunnillaan, vastata humanitäärisiin tarpeisiin, rohkaista rauhaan ja edistää kansainvälistä yhteisymmärrystä lionsklubien välityksellä.

Lions Club Haapajärven tavoitteet ja aktiviteetit

LC Haapajärvi on perustettu vuonna 1967. Toiminta-ajatuksenamme on järjestää vapaaehtoispalveluja ja hyväntekeävisyystoimintaa pääasiassa Haapajärvellä. Kannustamme ihmisiä yhteistyöhön ja hyvän hengen luomiseen ja autamme siellä, missä apua tarvitaan.

Viestimme toiminnastamme avoimesti ja tuomme Lions-aatetta positiivisesti esille. Yhdistyksen toimintaa johdetaan Suomen yhdistyslain sekä yhdistyksen sääntöjen mukaisesti.

Järjestämme paikkakunnallamme erilaisia aktiviteetteja. Osa niistä on vuosien varrella vakiintuneita, osa projektikohtaisia.

Aktiviteettejämme ovat mm.:

  • Suvisoitto 2019 alkaen. Suvisoittoa edelsi Ernestin soitto -hyväntekeväisyyskonsertti
  • Stipendien jako koulussa menestyneille
  • Vapun sääveikkaus
  • Sankarihautojen puhdistaminen
  • Osallistuminen SPR:n verenluovutukseen

Kaikki keräämämme tuotot lahjoitamme lyhentämättömästi hyväntekeväisyyteen.

 
Vapaaehtoistyön lisäksi järjestämme toimintaa jäsentemme kesken - käymme esimerkiksi yhdessä keilaamassa.

Lions Club Internationalin näkemys, historia ja tavoitteet

Näkemys tehtävästä
Mahdollistaa vapaaehtoisten palvelutyö paikkakunnillaan, vastata humanitäärisiin tarpeisiin, rohkaista rauhaan ja edistää kansainvälistä yhteisymmärrystä lionsklubien välityksellä.

Näkemys tavoitteesta
Toimia maailmanlaajuisena johtajana yhteisö- ja humanitäärisessä palvelussa.

Historia
Vuonna 1917 Melvin Jones, 38-vuotias chicagolainen liikemies kertoi paikallisen yrittäjäkerhonsa jäsenille, että heidän pitäisi tehdä muutakin kuin keskittyä liiketoimintaan: pyrkiä parantamaan paikkakuntaa ja maailmaa. Ensimmäinen järjestäytymistapaaminen pidettiin 7.7.1917 Chicagossa. Kolme vuotta myöhemmin järjestöstä tuli kansainvälinen.

Siitä lähtien Lions Club International on saanut hyviä arvosanoja tehokkuudesta, rehellisyydestä sekä läpinäkyvyydestä. Järjestöllä on vakaa näkemys, selkeä tehtävä ja pitkä historia, josta on syytä olla ylpeä.

Tavoitteet

Järjestää, perustaa ja valvoa lionsklubeina tunnettuja palveluklubeja.

Koordinoida lionsklubien aktiviteetteja ja standardisoida niiden hallinnointia.

Luoda ja ylläpitää yhteisymmärrystä maailman kaikkien kansojen keskuudessa.

Edistää hyvän hallinnon ja hyvän kansalaisuuden periaatteita.

Seurata aktiivisesti yhteisön paikallista, kulttuurillista, sosiaalista ja moraalista hyvinvointia.

Yhdistää klubit ystävyyden, toveruuden ja yhteisymmärryksen sitein.

Järjestää foorumi jäseniä kiinnostavien asioiden avointa käsittelyä varten.

Rohkaista palveluhaluisia ihmisiä työhön paikkakuntansa hyväksi ilman henkilökohtaista taloudellista hyötyä.

 
Lions-työtä tekevät niin miehet kuin naisetkin. Tässä mukana ladyklubi Kultahippujen 20-vuotisjuhlassa Haapajärvellä 5.11.2016.

Projektejamme Haapajärvellä, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Paikallista palvelutyötä
VHaapajärvisiä lapsiperheitä ilahdutti MLL:n Linninpuistohanke. Hankkeessa rakennettiin lapsille uusi leikkipuisto. Olimme mukana hankkeessa lahjoittamalla puistoon hämähäkkikeinun.

Kuten useina muinakin vuosina, olemme jatkaneet aktiviteettejämme ja palvelutyötä, jakaneet stipendejä sekä auttaneet yksilöitä. Paikallisesta toiminnasta tiedotamme avoimesti Facebook-sivullamme.

2017 tekoa nuorten hyväksi
Kaudella 2016-2017 kansallinen päätavoitteemme oli punainen sulka, jonka eteen teimme muiden klubien tavoin työtä pitkään.

Punainen Sulka on kansallinen avustusprojekti, jonka kohteena ovat kotimaamme nuoret. Tavoitteena on kerätä 5 miljoonaa nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen, päihteettömyyteen, elämänhallintaan sekä mielenterveysongelmien ehkäisyyn.

Projektin eteen olemme suorittaneet paikkakunnallamme mm. lipaskeräyksen sekä pystyttäneet keräyspyramideja paikallisiin kauppoihin. Lisätietoa Punainen Sulka -keräyksestä saat kampanjan sivustolta.

Kansainvälistä auttamista
Vaikka toimimme pääasiallisesti omalla paikkakunnallamme, olimme vuonna 2016 mukana tukemassa taloudellisesti merkittävällä panostuksella Haapajärven Yläasteen Tansania-projektia.

Projektissa Tansaniaan rakennettiin kirjasto. Kaikki taloudellinen apu oli suoraan rakennustarvikkeisiin ja materiaaleihin ja projekti valvottiin loppuun saakka. Näin varmistettiin, että taloudellinen apu todellakin menee kohteessa perille.

Hanke sai kiitosta Tansanian ministeritasolta asti.

 
Kiitoskirjeen luovuttaminen kyläläisiltä Tansaniassa veli Arille onnistuneessa kirjastoprojektissa.

Nelinkertainen syy juhlia vuonna 2017

LC Haapajärvi 50
Lions Club Haapajärvi saavutti vuonna 2017 kunnioitettavan 50-vuoden iän. Kaudella 2017-2018 juhlavuosi näkyi erilaisin tempauksin ja aktiviteetein. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin seuraavat 50-vuotta!

Lions Club International 100
Vuonna 1917 perustettu Lions Club International täytti 2017 kunnioitettavat 100 vuotta. Juhlavuotemme kaudella kansainvälisenä tavoitteenamme oli palvella yli sataa miljoonaa ihmistä erilaisilla hankkeilla, joissa keskitytään nuoriin, nälkään, näkökykyyn sekä ympäristöasioihin.

Suomi 100
Myös kotimaamme juhlii upeaa 100-vuotista itsenäisyyden taivalta 6.12.2017. Itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on sukupolvemme merkittävimpiä. Se vaalii Suomen vahvuuksia, kuten tasa-arvoa ja demokratiaa ja luo suuntaa tulevaisuudelle.

Haapajärvi 40
Samana vuonna myös kotipaikkakuntamme Haapajärvi täytti pyöreitä ja saavutti 40-vuoden iän. Meillä haapajärvisillä oli siis aihetta nelinkertaiseen juhlaan!